Ajánlott felszerelés

Az eBIKE.hu MTB Challenge-en a nevével egyezően MTB bringákkal ajánlott az indulás. Itt technikai megkötés nincs azon kívül, hogy az elektromos rásegítés nem engedélyezett, és a bringa műszakilag alkalmas kell legyen az indulásra. Jöhet oldschool 26-os, vagy profi 29-es kerekű, a lényeg, hogy guruljon!

Ha a tavalyi Superior Challenge futamok valamelyikén - esetleg a korábbi években máshol - már rajthoz álltál, van fogalmad, hogy mire lehet szükséged, hogy öltözz fel, tényleg kell-e hátizsák, vagy elég a mezzseb, ahogy a profiknak, de a teljesen kezdők számára leírjuk a leggyakoribb kellékeket, amikre a rövid vagy hosszútáv során szükséged lehet.

A versenyeken jellemzően a hosszútávon két kört megyünk a rövidtáv pályáján. Szerintünk ez azért optimális, mert könnyebben memorizálható a pálya, a második körre már tudni fogod, hol kell pihenni, hogy melyik mászásra kell tartalékolni.

Szuper dolog az is, hogy a rajt területen mész át féltávnál, így ha nincs kísérőd, akkor is le tudsz itt tenni frissítőt magadnak, nem kell két kulaccsal végig menni, ami ugye akár 600-800g súly megtakarítás, ami nem kevés.

Az alábbiak, ha Nálad vannak, nagy baj nem történhet, ha elhozod magaddal, és a rajtban eldöntöd, mit hagysz a csomagtartóban, és mit viszel magaddal:

Alap lista a versenyre:

TIPP: A verseny előtti héten nézd át a bringát, és a felszereléseidet. Próbáld végig a versenyt fejben, és ha valamire sürgősen szükséged lenne, rendelj az eBIKE.hu-ről a #BikeChallenge SOS kommenttel!

Ha a lehetőségek engedik, a rendelés prioritással fogjuk kezelni, és időben elküldjük Neked!