A névadó szponzor: DT Swiss

DT Swiss történelem

A svájci DT Swiss márkanév történetének kezdete egészen az 1900-as évek elejére nyúlik vissza, a küllőgyártás hőskorába. 1994-ben három lelkes befektető felvásárolta a küllőmanufaktúrát, és a magas szintű kézi és gépi megmunkálás hatására egyre jobban bővült a vevőkörük, míg ma már a világ egyik vezető felső kategóriás alkatrészgyártójává nőtte ki magát a cég.

Ehhez folyamatos, bringás központú fejlesztésekre is szükség volt, nemcsak a minőségre. A termékfejlesztéseket mind kerékpárosok végzik: van köztük volt pályavilágbajnok, német ex-profi országútis, megszállott freerider. Termékeik előtesztelését pedig olyan bringásokra bízzák, mint például az XCO olimpiai bajnok Nino Schurter, a volt IAM ProTour-csapat, vagy a triatlonos Daniela Ryf.

A svájci vállalat nem titkolt célja, hogy a világ elsőszámú kerékgyártójává váljon, amihez mindenük megvan: jó agyakba jó szakemberek magas minőségű kü llőket fűznek, és azok igazán magas szintű felnikhez kapcsolódnak. És mindezt európai alapanyagokból, nagyrészt európai gyártással, európai minőségellenőrzéssel és garanciával teszik.

A cég termékkínálatában ma már nemcsak a komplett kerékhez szükséges alkatrészeket – küllőket és küllőanyákat, agyakat, felniket vagy épp komplett kerekeket – és szerszámokat találjuk meg, de a teleszkópokat és rugóstagokat is! Ezen termékek Európában a svájci Biel, illetve a lengyel Oborniki üzemekből kerülnek a boltokba.