Támogatónk: MET

„A holnap designja a ma kerékpárosának”

A MET munkatársai minden energiájukat egyetlen, de tényleg csak egyetlen dologba fektetik: a legjobb kerékpáros sisak megalkotásába.Céltudatos összpontosítással innovatív termékeket készítenek, amelyek teljesítménye, minősége, biztonsága és stílusa páratlan.

A kerékpározás a vérükben van! Főhadiszállásuk a Comói-tó és az olasz Alpok megszentelt csúcsai között fészkel, mely a kerékpározás mekkája és az Ő mindennapi inspirációik. Noha sok hely van, amely a kerékpározás spirituális otthonának vallja magát, de kevés helyen van olyan a sportnak szentelt kápolna és védőszentje, mint például Madonna Del Ghisallónknak. Ott, a hegyekben tervezik és tesztelik minden terméküket, az utakon, a pályákon és a házon belüli műszaki kutatóhelyükön is.

Nem véletlen, hogy a MET márkát mindig is olyan értékekkel társították, amelyek meghatározzák alpesi örökségét: hatékonyság, odafigyelés a részletekre, teljesítmény, kifinomult esztétika és fenntartható fejlődés. Olasz gyökereik minden tevékenységükben nyilvánvalóak.

Nem számít milyen stílusban bringázol, a MET számodra is eszméletlenül kényelmes, jó designal rendelkező, biztonságos sisakot kínál.

Azt mondják a hozzáértők, hogy egy sisak készítésénél nagyon fontos megtalálni az esztétikum, a biztonság és a teljesítmény tökéletes egyensúlyát. A MET-nél ez nem jelent problémát!

Mára már sokan hoznak úgy létre márkát, hogy kiválasztanak egy formát a kínai katalógusból és arra építkeznek, de nem így a MET, akik még a hagyományos módon készítenek sisakokat már több, mint 30 éve!

Annak ellenére, hogy a költségek csökkentése érdekében szükséges volt a fő gyártási tevékenységeiket Ázsiába áthelyezni, az összes sisak tervezése, fejlesztése és tesztelése továbbra is az olasz Alpok lábánál zajlik, az olasz örökségre pedig hihetetlenül büszkék.

A MET-et 1987-ben alapította Lucianna Sala és férje, Massimo Gaiatto az olaszországi Comói-tó partján. A gyár ma már Talamonában található, az olasz Alpok szívében.

Érdekesség, hogy a pár már jóval a márka megalapítása előtt foglalkozott a kerékpározással, Massimiliano a Brancale családi vállalkozásból érkezett, mely márka mára már egy Amerikából származó cipőgyártóé, de az 1980-as években még egy mainstream olasz márka volt, mely kerékpáros cipővel még Greg LeMond is nyert Tour szakaszokat.

Az 1990-es évek óta biztosítanak fejvédelmek olyan versenyzőknek is, mint Peter Sagan, Mark Cavendish, Luc Leblanc, David Millar és csak hogy egy pár fiatal tehetséget is felsoroljunk: Tadej Pogacar, Jaoa Almeida és az idei (2023-as) Tour de Hongri összetett győztesét, Marc Hirschi is MET sisakban versenyzik.

Azt is meg kell említenünk, hogy a MET az UAE Team Emirates és a WorldTour partnere, így akarva-akaratlanul is találkozhattál már ezzel a márkával.

Egy új sisak születése nagyon érdekes folyamat. Egy vázlattal, illetve a számítógép képernyőjén kezdődik, ahol a formát és a szellőzést tervezik meg először, majd modern, teljes körű teszteléseket végeznek, majd a gyengeségek felderítésére jöhetnek a szerkezeti ütésszimulációs tesztek, a 3D számítógépes modelltesztelések után pedig a geometriai módosítások. Amint ez mind megvan jön a 3D-s nyomtató és készít egy élethű modellt, amire ha engedélyt kap, mehet is gyártásra.

Térjünk vissza kicsit a tesztelésekhez. A MET sisakjait világszerte forgalmazza és bizony minden olyan ország szabványainak meg kell felelnie, ahol értékesítik. Az összes vizsgálatot a helyi laboratóriumukban hatalmas odafigyeléssel és aprólékossággal végzik különféle berendezések segítségével. Létesítményeik az összes globális biztonsági szabványt lefedik - CEN, CPSC stb. - és sok gépet kifejezetten úgy terveztek meg, hogy felülmúlja ezeket.

Berendezéseiknek hála büszkén jelentik ki, hogy a trendekre gyorsan tudnak reagálni és olyan új ötletekkel rukkolhatnak elő, melyekkel versenyképesek maradnak.

Massimo barátja, Filippo Perini a tervezési tanácsadójuk, aki egyébként olyan márkákkal dolgozik együtt, mint a Lamborhini. Filippo egyébként egy interjúban elárulta, hogy egy sisakot bonyolultabb tervezni, mint egy csúcsautót. Mi elhisszük. :)

Csúcs sisakjukat, a Trenta 3K Carbon-t a MET 30. évfordulójának megünneplésére fejlesztették ki, mely 2018-ban elnyerte a Design és Innovációs Díjat is.

Tekintsd meg a MET kínálatát weboldalunkon!